Praktische informatie

**Wilt u op de hoogte gehouden worden van de mobilisatie? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Gezien de gezondheidsmaatregelingen in verband met de verspreiding van het COVID-19-virus zal de internationale actiedag uiteraard niet kunnen plaatsvinden zoals gepland. Dit betekent echter niet dat de mobilisatie zal stoppen, vooral niet omdat de huidige crisis meer dan ooit de onrechtvaardigheden aan het licht brengt die in onze oproep worden aangeklaagd. Het collectief Belgian Housing Action Day werkt momenteel samen met de leden van de European Action Coalition for the Right to Housing and to the City om de volgende stappen voor te bereiden! Meer informatie volgt binnenkort!


Agenda

Huisvesting = gezondheid!

🛑 13.09.2020 : Iedereen naar de Grote Betoging voor Gezondheid! 🛑

Op 13 september 2020 komt het collectief Belgian Housing Action Day op straat om samen met De zorg in Actie te manifesteren voor twee van onze fundamentele rechten: huisvesting en gezondheid. Ga met ons mee om een blok huisvesting te vormen binnen de manifestatie!

Het gaat om ons overleven... Omdat fatsoenlijke en betaalbare huisvesting essentieel is voor de gezondheid (fysiek en mentaal) van ons allemaal. Bloeden om een veel te duur geworden huis te betalen en te moeten bezuinigen op andere onmisbare uitgaven (gezondheid, voeding, onderwijs...) is onmenselijk. Gedwongen worden om te leven in ongezonde of ongeschikte woningen is crimineel.

🏠 ✊ 🏥 Huisvesting is gezondheid!

✘ Omdat de gezondheidscrisis ons herinnert aan de dringende noodzaak om te manifesteren voor de effectieve verwezenlijking van onze meest elementaire rechten en noden.

✘ Omdat we, in de donkere uren die voor ons liggen, onze wederzijdse strijd voor de menselijke waardigheid moeten ondersteunen en versterken.

✊ Laten we ons inzetten voor ons recht op huisvesting en gezondheid! ✊

✘ De eisen van De zorg in Actie ➡️ https://lasanteenlutte.org/nl/onze-eisen/
✘ et FB-evenement van de Grote Betoging voor Gezondheid ➡️ https://www.facebook.com/events/531511984223006/
✘ Om De zorg in Actie te steunen kan u ook de petitie tekenen, individueel of als organisatie ➡️ https://lasanteenlutte.org/nl/teken-onze-petitie/


Internationale mobilisatie

In veel steden zullen op 28 maart acties en manifestaties plaatsvinden. Bijna elke dag worden er nieuwe steden aan de lijst toegevoegd. Solidariteit buiten de grenzen van onze steden en landen! Samen zijn we sterk!

kaart van steden:

Fullscreen